14 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 17:44
No menu items!

Anchetă a Ministerului Sănătății în cazul de la Maternitatea Ploiești, după moartea unui copil

spot_img

În urmă cu două săptămâni, o femeie a fost sfătuită de angajații spitalului să ia taxiul până la București pentru a naște

Banicioiu Nicolae_SZ

Ministerul Sănătății și Departamentul pentru situații de urgență din cadrul MAI au demarat o anchetă după ce o femeie însărcinată, care fusese consultată la Maternitatea Ploiești, a născut într-un taxi în drum spre București, copilul fiind declarat mort ulterior.

Ministrul Sănătății Nicolae Bănicioiu a declarat, sâmbătă, la Ploiești, că în acest caz se verifică dacă au fost respectate protocoalele medicale, raportul urmând să fie finalizat la începutul săptămânii viitoare.

”Verificăm dacă totul a funcționat sau nu a funcționat conform protocoalelor medicale. Raportul, din ce știm noi, va fi finalizat chiar la începutul săptămânii viitoare, am avut o discuție și cu medicii pe tema aceasta, mă refer la partea de respectare și de cunoștință a protocoalelor medicale, însă reiterez încă o dată hotărârea pe care o avem (…) de a nu tolera niciun astfel de presupus caz de malpraxis sau situație în care lucrurile nu funcționează”, a spus Bănicioiu, citat de Agerpres.

Ministrul a recomandat conducerii spitalului suspendarea din activitate, pe perioada anchetei, a medicului care s-a ocupat de această pacientă, însă managerul Călin Boeru a afirmat că atât medicul, cât și asistenții care au primit-o pe femeie încă lucrează în spital.

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat că femeia putea să nască la Ploiești și să fie ulterior transportată cu ambulanța sau chiar cu elicopterul la București, subliniind că taxiul nu este în niciun caz o soluție.

De asemenea, ministrul Bănicioiu a spus că acest caz putea fi monitorizat la Ploiești în condițiile în care aici existau trei linii de gardă.

”Dacă se confirmă spusele pacientei și ale familiei, bineînțeles că lucrurile nu vor rămâne așa. (…) De la sancțiuni administrative până la Colegiul Medicilor și sesizarea Parchetului, astea sunt sancțiunile pe care le putem da noi și pierderea dreptului de liberă practică poate fi o consecință a anchetei de la Colegiul Medicilor”

Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătății

O gravidă din comuna prahoveană Scorțeni, a cărei sarcină depășise 30 de săptămâni, a născut, la data de 15 octombrie, într-un taxi în drum spre București, după ce fusese anterior dusă cu ambulanța la Maternitatea Ploiești unde i se făcuseră investigații. Femeia a relatat că o asistentă din maternitatea de la Ploiești i-a chemat taxiul, după ce angajații i-au explicat că pregătirea unei săli în care să nască ar dura mai mult decât drumul ei până la Maternitatea Polizu din București.