29.2 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 20:40
No menu items!

Anchetă a Ministerului Sănătății, după ce sânge cu hepatită B ar fi fost trimis de la Centrul de Transfuzii la SJ Slatina

spot_img

transfuzie-sange

Ministrul interimar al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a dispus vineri efectuarea unui anchete la Spitalul Judeţean şi la Centrul de Transfuzie Slatina, după ce sânge infectat cu hepatită B ar fi fost transfuzat unor pacienţi, pe durata controlului Centrul fiind închis.

„Imediat ce am aflat că ar putea fi vorba despre sânge infectat, care ar fi fost transfuzat unor pacienţi, am dispus efectuarea unui control la Centrul din Slatina şi la Spitalul Judeţean. Pe durata controlului, Centrul de Transfuzie Slatina a fost închis”, a declarat ministrul interimar al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Ministrul a precizat că, până la finalizarea controlului, Spitalul Judeţean a fost arondat Centrului de Transfuzie Gorj.

Directorul Centrului de Transfuzie Bucureşti, Doina Goşa, a declarat că, pentru a putea face dovada că un pacient a fost infectat cu virus hepatitic B, în timpul transfuziei, ar fi fost nevoie ca acesta să fi făcut testul antigenului hepatitic B la internare.

„Pacientul ar putea fi purtător al virusului hepatitic B şi să nu aibă niciun simptom de boală. În plus, orice sânge sau produs de sânge care se transmite de la centrele de transfuzie către spitale sunt testate, iar mostre din aceste produse sunt stocate timp de un an în centru”, a explicat Doina Goşa.

Lucian Mera