6.1 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 7:39

Anca Nedea (ANT): România trebuie să exploateze potențialul geostrategic actual pentru aducerea turiștilor străini

spot_img

Industria turismului este în plină dezvoltare și trebuie să ne exploatăm la maximum potențialul geostrategic actual, a declarat Anca Pavel-Nedea, președintele Autorității Naționale pentru Turism (ANT), la deschiderea ediției de primăvară a Târgului de Turism al României.

”Industria turismului este în plină dezvoltare, fapt dovedit de continuarea trendului ascendent al turiștilor străini care au vizitat țara noastră în 2015, dar și de apariția firmelor specializate pe arii specifice turismului — și mă refer în special la turismul de nișă. Potențialul turistic al României este deosebit de surprinzător și, cu eforturile corespunzătoare, poate fi exploatat la capacitate maximă. Trăim un moment oportun pentru dezvoltarea României în general, dar și a dezvoltării României ca destinație turistică. Trebuie să ne grăbim să intrăm pe piețe care nu erau în anii trecuți deschise pentru noi. România este percepută ca o destinație sigură, care poate primi vizitatori 365 de zile pe an”, a spus Anca Pavel-Nedea, citată de Agerpres.

”Promovarea destinațiilor turistice românești trebuie făcută cu fondurile pe care le avem. Știm cu toții că turismul nu va mai beneficia în viitorul apropiat de fonduri europene. Am ales să promovăm România într-o manieră originală și unică, România promovată prin valori și autenticitate, prin ambasadorii turismului românesc, prin legendele transilvănene, prin meșteșugarii săi. Pentru creșterea circulației turistice este necesară susținerea mediului de afaceri din întreg sectorul turistic. Este necesar să avem un limbaj comun, obiective comune pe care să le atingem în următoarea perioadă”, a mai spus Anca Pavel-Nedea.

Evoluțiile geopolitice și de securitate din ultimii ani au dus la scăderea numărului de turiști din state precum Turcia, Egipt, Tunisia sau Ucraina.

În 2015, numărul turiştilor străini a crescut cu 17%, la 2,2 milioane. Spre comparație, în Ungaria și Bulgaria, numărul turiștilor străini este în jur de 10 milioane anual.

T.S.