19.1 C
București
luni, 20 septembrie 2021 - 1:12

Anca Dragu îl acuză pe Cîțu că blochează Parlamentul. Îi cere noile propuneri de miniștri

spot_img

Președintele Senatului, Anca Dragu, a anunțat că va trimite o sesizare către Curtea Constituțională prin care solicită judecătorilor să-l oblige pe Florin Cîțu să trimită propunerile de miniștri în Parlament, care vor fi numiți în locul miniștrilor USR-PLUS.

”Cer obligarea primului-ministru de a formula propuneri de miniștri și de a-i trimite Parlamentului pentru a fi validată noua componență a Guvernului. Atragem atenția asupra schimbării componenței politice a Guvernului. Avem prevederile constituționale, care susțin că primul-ministru este obligat să trimită în 5 zile propunerile de miniștri, altfel premierul împiedică controlul parlamentar și nu putem vota noua componență a Guvernului”, a spus Anca Dragu.

Anca Dragu a mai precizat că a transmis la CCR un document, în care care contestă conflictul de natură constituțională invocat de Guvern de această dată în ce privește depunerea moțiunii de cenzură de către USR PLUS și AUR.

”Moțiunea de cenzură este un instrument de control asupra activității Guvernului și aratăm că nu se constituie nici un fel de blocaj al activității celor două instituții. Numai un blocaj ar sta la baza unui conflict juridic de natură constituțională. Este un conflict politic care de la nivelul Guvernului se dorește a fi transformat într-un conflict juridic de natură constituțională”, a mai arătat Dragu.

                                                                                                                 Adina Silav