16.4 C
București
duminică, 28 mai 2023 - 6:34
No menu items!

Anca Boagiu, martor la DNA în dosarul Elenei Udrea

spot_img

Prim-vicepreşedintele PNL Anca Boagiu a fost audiată ca martor, de procurorii DNA, în dosarul în care Elena Udrea este acuzată de fapte de corupţie privind vânzarea unei vile din Eforie Sud şi un contract al Hidroelectrica.

Boagiu le-a declarat jurnaliștilor că nu îl cunoaște și nu l-a cunoscut niciodată pe afaceristul Bogdan Buzăianu, despre care procurorii spun că i-ar fi dat mita Elenei Udrea. Actualul lider al PNL a precizat că tot ce a cunoscut despre finanțarea campaniilor de la PDL le-a spus procurorilor.

În acelaşi dosar, au dat declaraţii, tot în calitate de martor, fostul preşedinte al PDL Vasile Blaga, în prezent copreşedinte PNL, şi deputatul PNL Ioan Oltean, fost vicepreşedinte şi secretar general al PDL. Ambii lideri de dreapta au susținut că nu au știut niciodată de sponsorizări ilegale în campaniile partidelor.

Elena Udrea a fost pusă sub control judicar pe cauţiune, stabilită la 5 milioane de lei, în dosarul privind fapte de corupţie legate de vânzarea şi renovarea unei vile din Eforie Sud, dar şi un contract între Hidroelectrica şi o firma privată, pentru care fostul ministru al Dezvoltării ar fi cerut aproximativ cinci milioane de dolari. Camera Deputaţilor a avizat începerea urmăririi penale şi a reţinerii Elenei Udrea în această cauză, dar nu și arestarea.

Elena Udrea a spus că nu poate să achite o cauţiune atât de mare, în condiţiile în care toate bunurile sale sunt sechestrate de DNA.