12.1 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024 - 3:42
No menu items!

Anca Boagiu candidează pentru un post de vicepreşedinte al PPE UPDATE

spot_img

Liderul PDL Anca Boagiu se numără printre cei 14 candidaţi care vor concura joi, la Bucureşti, pentru unul dintre cele zece posturi de vicepreşedinte ai Partidului Popular European (PPE). Boagiu este una dintre cele cinci femei care speră să prindă un loc în PPE, alături de ministrul de stat pentru afaceri europene din Irlanda, Lucinda Creighton, Rumiana Jeleva, fost ministru de externe în Bulgaria, Corien Wortmann-Kool, actual vicepreşedinte PPE şi membru al Parlamentului European, şi Gintare Narkeviciute, din Lituania.

Pe lista candidaţilor se mai află şi comisarul european pentru piaţa internă şi servicii, Michel Barnier, propus de UMP din Franţa, comisarul european pentru politică regională Johannes Hahn, propus de ÖVP (Austria) şi comisarul european pentru industrie şi antreprenoriat, Antonio Tajani, sprijinit de PdL Italia. Pentru  funcţia de trezorier candidează doar Ingo Griedrich din Germania, care a deţinut şi până acum această funcţie, iar Wilfried Martens, propus de partidul flamand CD&V din Belgia, este singurul candidat la preşedinţia PPE. (A.M)

UPDATE: Preda: PDL o susţine pe Boagiu pentru funcţia de vicepreşedinte PPE

„Organizarea Congresului PPE la Bucureşti este un semnal extraordinar de pozitiv pe care Europa îl dă României, un semnal pozitiv pe care popular-europenii îl dau PDL, ceea ce se nu s-a întâmplat cu socialiştii europeni, care au refuzat să vină la Bucureşti şi să reprezinte un partid care este departe de a fi european. Cu această ocazie liderii europeni vor confirma PDL, vor confirma politicile pe care PDL le-a promovat”, a declarat Preda după şedinţa BPN al PDL. Preda a spus că la Congresul PPE sunt puse la bătaie toate funcţiile de conducere ale acestui partid şi că România a propus, prin PDL, candidatura  Ancăi Boagiu pentru funcţia de vicepreşedinte PPE.