23.2 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024 - 16:22
No menu items!

ANAT: Ne dorim un buget multianual consistent pentru promovarea României în străinătate ca destinație turistică

spot_img

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) a transmis joi că are așteptări mari de la noul Minister al Turismului și că își dorește un buget multianual consistent pentru promovarea României în străinătate.

”Așteptările patronatului de la noul minister sunt mari, pe măsura nevoii existenței sale: ne dorim un buget multianual consistent pentru promovarea destinației România în străinătate, printr-o politică de promovare coerentă”, a spus Alin Burcea, președintele asociației.

ANAT apreciază înființarea Ministerului Turismului și se așteaptă ca industria să ajungă la 6% din PIB, nivelul estimat pentru România de Organizația Mondială pentru Turism.

”Asociația Națională a Agențiilor de Turism salută inițiativa înființării Ministerului Turismului în noul Guvern, după ce ani de zile domeniul a fost plimbat de la un minister la altul, fără să i se dea importanța cuvenită în economia națională”, se afirmă în comunicat.

De asemenea, ANAT solicită implicarea statului pentru creșterea activității de incoming prin diverse măsuri de stimulare pentru agențiile care aduc turiști străini în țară, cu efecte directe asupra economiei naționale.

„Așteptăm aplicarea Legii voucherelor de vacanță și în sectorul public, măsură menită să ducă la creșterea turismului intern. Ne dorim, de asemenea, reducerea TVA la 9% și pentru agențiile de turism, pentru a elimina discriminarea creată prin diminuarea cotei în cazul industriilor conexe, hotelărie și restaurante, dar și programe de dezvoltare în zonele montane și extinderea sezonului pe litoral”, a mai spus Alin Burcea.

T.S.