Ananasul şi bromelaina

Ananasul şi bromelaina

Ananasul şi bromelaina

Tratamentele naturiste aduc mari beneficii sănătăţii. Ananasul, originar din Brazilia şi Paraguay, este adus pe continentul european de Cristofor Columb. Având foarte puţine calorii şi multe fibre solubile şi insolubile, care reglează tranzitul intestinal, ananasul combate constipaţia şi obezitatea.

Sursă bogată de vitamina C, cu efect antioxidant şi de stimulare a imunităţii, ananasul ajută la producţia colagenului în structura pielii, a vaselor de sânge şi a organelor. Ananasul conţine vitamina A şi beta-caroten, cu proprietăţi antioxidante şi de protecţie a mucoaselor şi a vederii. Bogat în vitamine din complexul B şi în minerale, ananasul constituie o importantă resursă naturală de sănătate.

Bromelaina, esenţa ananasului, este o enzimă proteolitică cu proprietăţi antiinflamatorii, anticoagulante şi anti-cancerigene. Agent natural puternic, ameliorează osteoartrita, artrita reumatoidă şi guta. Bromelaina are efecte benefice în angina pectorală şi în tromboflebită. Efectele proteolitice s-au dovedit eficiente şi în cazul infecţiilor aparatului respirator, ajutând la fluidificarea secreţiilor respiratorii. Stimulează imunitatea, crescând răspunsul limfocitelor la agenţii patogeni.

Enzima cu proprietăţi antioxidante şi regeneratoare la nivelul celular, are efecte anti-cancerigene dovedite. Administrarea suplimentelor de bromelaină ajută la prevenirea şi combaterea cancerului. Bromelaina este recomandată pentru ameliorarea digestiei şi insuficienţă pancreatică. Alături de beta-caroten, previne degenerarea maculară şi menţine acuitatea vizuală odată cu înaintarea în vârstă.

C.N.

NICIUN COMENTARIU