5.4 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 23:53
No menu items!

Analizele la zi, pentru cei care vor să scoată crucea din apă, de Bobotează

spot_img

Sărbătoarea Bobotezei va începe la Brăila, la Catedrala „Naşterea Domnului”, cu oficierea slujbei Sfintei Liturghii, de un sobor de preoţi în frunte cu Arhiepiscopul Dunării de Jos, Înalt Prea Sfinţia Sa dr. Casian Crăciun.

Înscrierile pentru participarea la tradiţionalul ceremonial al recuperării crucii de Bobotează din apele Dunării se fac la Brăila până sâmbătă, 5 ianuarie, potrivit şefului Direcţiei de Cultură din cadrul Primăriei Brăila, Camelia Guşatu.

Condiţiile pentru cei care se vor înscrie în competiţie sunt ca aceştia să aibă analizele la zi, să nu sufere de afecţiuni cardiace şi să ataşeze la cerere rezultatul analizei EKG, eliberat de un medic specialist.

Se va face un pelerinaj pe jos până pe Esplanada Dunării, unde va avea loc Slujba de Sfinţire a Apei celei Mari, pentru care Primăria Brăila împreună cu Protoieria a pregătit câteva butoaie cu apă.

În final, este programată ceremonia mult aşteptată de lansare şi prindere a crucii din apele Dunării, iar tradiţia spune că cel care va recupera Sfântul Odor va avea noroc tot anul.

Manifestările cu caracter religios dedicate Bobotezei sunt organizate de Primăria Brăila, Episcopia Dunării de Jos, Protoierie şi Garnizoana Brăila.

D.M.