23.5 C
București
joi, 29 iulie 2021 - 2:30

Analiza rămăşiţelor umane de la Caracal începe luni, la Institutul de Medicină Legală

spot_img

Rămăşiţele umane găsite la locuinţa suspectului de crimă de la Caracal au ajuns la Institutul de Medicină Legală din Bucureşti, iar luni diminaţă va începe analiza lor, în prezenţa organelor de anchetă. Se va analiza ADN-ul şi se va face un examen antropologic, au precizat reprezentanţii INML, citați de Mediafax.

„Probele de la Caracal au ajuns la noi, la INML. Sunt mai multe colete, sunt sigilate, şi nu le desigilăm decât în prezenţa organelor de anchetă, luni dimineaţă. Au venit în lăzi frigorifice, şi în momentul acesta sunt în frigidere. Sunt în custodia noastră din noaptea de sâmbătă”, au declarat reprezentanţii INML.

Potrivit sursei citate, se vor face două tipuri de analize, care vor dura aproximativ două săptămâni.

„În ceea ce priveşte aceste probe, ne vom îndrepta către două tipuri de analiză. O analiză este ADN-ul, şi a doua analiză este examenul antropologic, adică examenul oaselor, care să spună dacă sunt de origine umană, ce vârstă au. Analiza ADN durează aproximativ două săptămâni, pentru că trebuie făcută comparaţie şi cu familiile. Dar noi vom fi cât se poate de operativi în acest caz”, au mai declarat reprezentanţii INML.

Mai multe resturi umane au fost găsite în casa lui Gheoghe Dincă din caracal, locul în care se presupune că a fost ucsă Alexandra.

Unele surse au declarat anterior că oasele sunt destul de vechi, ceea ce îngreunează ancheta.