15.4 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023 - 2:45
No menu items!

Analist american: Între Viktor Orban și Victor Ponta este o mare diferență

spot_img

Președintele CEPA, Wess Mitchell, consideră că România este model democrație în regiune și are încredere în instituțiile anticorupție

Ponta_Orban Viktor

Analistul american Wess Mitchell, preşedintele Center for European Policy Analysis (CEPA), consideră că România reprezintă un model de democrație în regiune, iar între premierul Ungariei, Viktor Orban, și premierul țării noastre, Victor Ponta, există o mare difeerență.

„România este o insulă a guvernanței democratice şi a ideilor şi instituţiilor euroatlantice”, a spus Wess Mitchell într-un interviu pentru hotnews.ro. Cred că deja sunteţi un model de democraţie în această regiune. Cred că românii trebuie să recunoască şi paşii enormi pe care i-au făcut ca stat-naţiune democratic, în ultimii 25 de ani. România s-a transformat dintr-una dintre cele mai sărace, chinuite şi oprimate naţiuni captive ale spaţiului sovietic într-una dintre economiile cele mai de succes şi cu creşterea cea mai rapidă din regiune, a spus Mitchell.

Analistul a ținut să sublinieze că între Victor Ponta și Viktor Orban este o mare diferență.

Cred că Viktor Orban şi Victor Ponta sunt foarte diferiţi. E important să înţelegem care sunt diferenţele dintre Ungaria şi România: Victor Ponta nu a folosit puterile statului pentru a ataca libertatea presei sau religia, nu a proclamat moartea democraţiei liberale în România

Wess Mitchell

Președintele CEPA a afirmat că are mare încredere în instituţiile democratice – instituţiile anticorupţie pe care înfiinţate în România. Deci cred că sunt puncte luminoase şi că democraţia românească merită să fie lăudată pentru progresele reale şi dificile pe care le-a făcut, a adăugat acesta.