3.1 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 3:20
No menu items!

Ana Maria Nedelcu nu va fi extrădată în Canada. Decizie definitivă

spot_img

Românca Ana Maria Nedelcu nu va fi extrădată în Canada, prin decizia definitivă a judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care au respins, marţi, cererea formulată de autorităţile judiciare canadiene, sub acuzația că şi-ar fi răpit copilul născut în Canada şi l-a adus în România.

Pe 24 mai, Curtea de Apel București a admis cererea de extrădare formulată de autoritățile judiciare canadiene în cazul Anei Maria Nedelcu, acuzată că și-a răpit copilul născut în Canada și l-a adus în România. Decizia a fost luată de judecătorul Adrian Podar, cel care de altfel a și arestat-o pe femeie pe 13 aprilie, aceasta fiind eliberată apoi după o săptămână.

„Nu îmi vine să cred! Eu de asta am venit în România, să fiu apărată. A fost un stres uriaș. Înainte să mă bucur, vreau să văd decizia scrisă. E o minune, dar s-a aplicat legea. Am încercat să-mi feresc copilul de toate traumele. Am făcut o plângere la Klaus Iohannis împotriva judecătorului de la Curtea de Apel, iar acesta a remis un memoriu la CSM. Poate am avut ghinionul de a nimeri eu la acel judecător. Există pericolul ca fiul meu să fie trimis în Canada, am făcut memoriu către prim-ministrul Cioloș. Deocamdată e suspendată expulzarea lui în Canada, dar mâine se judecă recursul, vom avea mari emoții”, a spus femeia, în lacrimi, la Antena 3.

Andrei Tudor