27.2 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023 - 18:57
No menu items!

Ana-Maria Brânză, Alina Dumitru, Leonard Doroftei şi Mihai Covaliu aleargă pentru un copil bolnav

spot_img

Radu Şapartoc a fost diagnosticat cu o formă rară de cancer, care i-a afectat mai multe organe

leonard doroftei

Mai mulţi actuali şi foşti sportivi, printre care Ana-Maria Brânză, Alina Dumitru, Leonard Doroftei şi Mihai Covaliu, vor alerga joi, 26 iunie, de la ora 20.00, la AFI Palace Cotroceni, într-o cursă de doi kilometri pentru a strânge bani pentru un copil de nouă ani bolnav de cancer, Radu Şapartoc.

„Cred că e cea mai mare provocare pentru mine, mai mare decât dacă aş fi pe planşă împotriva campioanei olimpice sau mondiale. Nu vreau să accept ca această boală să răpească şi viaţa unui copil de nouă ani, după ce tatăl meu a pierdut lupta cu această maladie în urmă cu doi ani. Stă în puterea noastră să-l ajutăm să-şi îndeplinească visul de a fi comandant de navă”, a spus Ana-Maria Brânză, potrivit Mediafax.

Fosta judoka Alina Dumitru a afirmat că taxa de participare va consta în donaţiile pe care participanţii vor dori să le ofere. „Stă în puterea noastră să-l ajutăm să-i facem viaţa mai uşoară. Copilul are şansa să poată fi ajutat pentru a se face bine, iar noi putem strânge banii necesari”, a completat Dumitru.

De asemenea, la cursă vor participa şi mai mulţi marinari de pe bricul Mircea, iar comandantul navei-şcoală i-a promis lui copilului că îl va scoate în larg pentru a învăţa să navigheze.

Totodată, reprezentanţii mall-ului au anunţat că toate sumele încasate din plata parcării în ziua de 26 iunie vor fi donaţi pentru Radu Şapartoc.

Evenimentul din 26 iunie face parte din campania „Aleargă de ziua ta”, eveniment prin care Ana-Maria Brânză aleargă pentru o cauză împreună cu sărbătoritul lunii respective.

Radu Şapartoc a fost diagnosticat cu o formă rară de cancer, care i-a afectat mai multe organe. Singurul tratament disponibil pentru această boală este la o clinică din Hanovra, însă tratamentul costă 50.000 de euro.

C.A.