3 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 2:37
No menu items!

Ana Birchall, lăudată de Iohannis și Predoiu pentru că a ținut piept Guvernului și PSD

spot_img

Noul ministru al justiției, Cătălin Predoiu, a declarat, marți, referitor la blocajul din CSM pe numirea Adinei Florea la conducerea Secției de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ), că predecesoarea sa, Ana Birchall, a avut o poziție bună pe acest subiect.

„Voi studia problema, nu vreau să dau un răspuns superficial ( cum va vota în plenul CSM -n.r.), dar așa, la prima vedere, nu am de ce să o critic pe doamna Birchall. Nu vreau să angajez poziția ministerului acum aici , fără a studia toate dosarele. Ce s-a văzut de la nivelul meu de deputat în Parlament, cred că ministerul a avut o poziție bună. Cu doamna Savonea, m-am întâlnit o dată sau de două ori în Parlament, eram la aceeași masă la Comisia Juridică, nu am colaborat, nu o cunosc nici din medii profesionale. Eu sunt foarte atent la ceea ce se întâmplă. Dacă Parlamentul nu va dezamăgi în ceea ce privește răspunsul rațional pe proiectele de lege pe care sistemul judiciar le așteaptă , pe care cetățenii le așteaptă , atunci nici dânșii nu vor avea dezamăgirea că abandonăm lucruri în Parlament”, a declarat Cătălin Predoiu, după preluarea mandatului, conform Mediafax.

Și Klaus Iohannis i-a adresat cuvinte de laudă Anei Birchall. „Doamna ministru Birchall, vă mulțumesc pentru munca depusă în acest mandat, chiar dacă a fost unul scurt, și dați-mi voie să fac o apreciere a mandatului și a muncii dumneavoastră aici, în fața tuturor. Am constat – unu: că v-ați implicat total în rezolvarea problemelor care v-au revenit. Am constatat – doi – foarte important: că au fost situaţii critice în care dumneavoastră, ca ministru al justiției, ați fost în contrasens cu conducerea guvernului și a partidului care a dat acel guvern eșuat și să știți că am apreciat de fiecare dată această postură pe care ați avut-o, o postură pentru sistemul de justiție, pentru independența justiției și nu pentru niște politruci care au încercat să subjuge sistemul românesc de justiție”. a spus Klaus Iohannis.

Valeriu Motoc