2.9 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 12:23
No menu items!

Amsterdamul își curăță străzile cu ajutorul alcoolicilor pe care îi plătește cu bere

spot_img

 curatenie

Amsterdamul a lansat un program finanțat de guvern care folosește alcoolicii cronici ca și curățători de stradă și le plătește serviciile în bere, informează independent.co.uk.

Proiectul, organizat de Fundația de Caritate Rainbow și plătit prin subvenții și donații ale statului olandez, a adunat alcoolicii care deveniseră o problemă prin parcuri și i-a pus la muncă.

Ei curata trei zile pe săptămână, începând cu ora 9 dimineața până la aproximativ 15:30 și sunt plătiți pe zi, cu  10 euro (în jur de £ 8), cinci cutii de bere și jumătate de pachet de tutun medicinal.

Alcoolicii sunt împărțiți în grupuri de câte zece, iar consumul de bere este atent monitorizat.

„Scopul este de a-i menține ocupați, de a face ceva încât să nu mai provoace probleme în parcuri”, a declarat directorul executiv al Fundației de Caritate, Gerrie Holterman pentru AFP.

Lucrătorilor li se dau la începutul zilei, două cutii de bere și cafea dacă doresc, iar la prânz primesc alte două cutii de bere și o masă caldă.

Un alcoolic cronic pe nume Frank,  a precizat pentru AFP: „ Cred că pot vorbi în numele grupului și să afirm că dacă nu ne dădeau alcool, nu am fi venit”, adăugând că acum ei beau într-un mod mai organizat, însă nu în cantitate mai mică. Până și cei 10 euro câștigați sunt cheltuiți tot pe băutură.

C.A.