23.1 C
București
miercuri, 28 septembrie 2022 - 14:59
No menu items!

Amicul senatorului-interlop Cătălin Voicu, Marius Locic, poate ieși din pușcărie după Noul Cod

spot_img

Marius Locic 2_SZ

Avocații omului de afaceri Marius Locic, condamnat definitiv în dosarul senatorului PSD Cătălin Voicu, cer magistraților să constate că o parte din faptele pentru care este închis au fost dezincriminate sau abrogate în urma intrării în vigoare a noilor coduri penale și de procedură penală.

Fostul senator Cătălin Voicu a fost condamnat definitiv la 7 ani de închisoare pentru trafic de influență, după ce a luat bani de la afaceristul Marius Locic pentru a-l scăpa de un dosar. Acesta din urmă a primit patru anid e închisoare.

Tribunalul București discută pe 21 februarie o contestație la executare făcută de avocații lui Marius Locic, prin care cer să se constate că o parte din faptele pentru care acesta a fost condamnat în dosarul lui Cătălin Voicu au fost dezincriminate.

“În principal  să dispuneți punerea de îndată în libertate a condamnatului având în vedere că a intervenit dezincriminarea infracțiunilor de  cumpărare de influență prev. si ped. de art. 6 ind. 1 din Legea nr. 78/2000; fals intelectual la Legea Contabilității în legătură cu fapte de corupție comisă în participație improprie  (…); abrogarea parțială a infractiunii de fals în înscrisuri sub semnătura privată în legătură cu fapte de corupție”, se arată în contestația la executare depusă  la Tribunalul București.

Pe de altă parte, avocații lui Locic cer și scăderea pedepsei de 4 ani de închisoare cu executare dată de ÎCCJ pe 22 aprilie 2013, tot ca urmare a dezincriminării sau abrogării.

În ceea ce privește abrogarea, Mihaela Bodîrlău, apărătorul omului de afaceri susține în contestația depusă că abrogarea unei norme de incriminare a unei fapte are valoarea unei dezincriminări.

“Vă rugăm să țineți cont de faptul că instanța fondului a avut în vedere circumstanțe atenuante, poziția mea procesuală, faptul că nu am avut antecedente penale, fiind la primul conflict cu legea și ca atare, a considerat că pedeapsa corespunzătoare activității mele infracționale, să fie îndreptată către minimul special al infracțiunii de cumpărare de influență. Astfel, vă rugăm, ca în situația în care nu veți dispune punerea de îndată în libertate a subsemnatului ca efect al intervenirii legii de dezincriminare, să recalculați pedeapsa în conformitate cu dispozițiile legii penale mai favorabile”, concluzionează avocatul lui Locic.

Cristi Ciupercă