11 C
București
miercuri, 3 martie 2021 - 14:27

Amicul lui Traian Băsescu, „regele asfaltului” Theodor Berna, ia 9 milioane de euro pentru deszăpezire

Berna Theodor

Fostul consilier al lui Traian Băsescu, „regele asfaltului” Theodor Berna, încasează de la CNADNR 9 milioane de euro pentru deszăpezirea unor drumuri din județul Constanța. Contractul a fost atribuit pe 9 ianuarie, chiar când iarna năprasnică bătea la ușă, firmei Teloxim Con, patronată de Berna.

Amicul lui Traian Băsescu, fostul său consilier de la Primăria Capitalei, trebuie să se ocupe de drumurile înzăpezite pentru iarna aceasta, dar și pentru iarna 2014-2015. Nu știm cum va reuși să deszăpezească iarna viitoare, dar în anotimpul actual ne-a demonstrat cu prisosință – drumurile administrate de Secția Drumuri Naționale Constanța au fost impracticabile.

Fostul deputat PDL, Gelu Vişan, declara, anul trecut, la România TV, după demisia sa din partid, că Vasile Blaga şi Radu Berceanu, cei doi lideri ai democrat-liberalilor, patronează mafia banilor publici. „Există o firmă care înregistrează cel mai mare profit din țară, la ora asta. Este vorba de Tehnologica Radion. Această firmă este controlată, dirijată de Vasile Blaga”, a declarat Vişan.

Cealaltă firmă, Tehnologica Radion, abonată la contracte de infrastructură, nu stă nici ea mai bine, având datorii de jumătate de miliard de lei.

Andi Topală