19.7 C
București
duminică, 20 iunie 2021 - 13:02

Americanii, stimulați să se vaccineze. Loterie de un milion de dolari în Ohio

spot_img

Statul american Ohio va acorda premii în numerar de 1 milion de dolari pentru  cinci persoane care se vaccinează anti Covid-19, în cadrul unei loterii organizate pentru sprijinirea campaniei de vaccinare.

Guvernatorul statului Ohio vrea să creeze o loteria pentru a convinge cât mai muți locuitori să se imunizeze, în contextul în care campania bate pasul pe loc, relatează AFP.

Pentru a putea participa la loterie este necesar ca cetățenii să aibă vârsta de peste 18 ani, să locuiască în Ohio şi să se fi vaccinat cu cel puţin o doză de vaccin împotriva COVID-19.

”Ştiu că unii poate vor spune «DeWine, eşti nebun! Ideea ta de a trage la sorţi un milion de dolari este o risipă de bani», dar adevărata risipă în acest moment al pandemiei, în timp ce vaccinul este accesibil tuturor celor care vor, este o moarte din cauza COVID-19”, a anunţat guvernatorul republican al acestui stat din nordul Statelor Unite, Mike DeWine.

Primul câştigător urmează să fie anunţat la 26 mai. Apoi, un nou câştigător urmează să fie tras la sorţi ”în fiecare miercuri, timp de cinci săptămâni”, şi să primească aceeaşi sumă, a precizat Mike DeWine.

Banii urmează să fie retraşi din fonduri federale existente destinate luptei împotriva pandemiei COVID-19.

Rezidenții cu vârsta între 12 și 18 ani, care în prezent sunt eligibili pentru a fi vaccinați în SUA, nu vor putea primi acești bani însă vor fi introduși într-o altă tombolă care va plăti câștigătorilor taxele școlare și cazarea timp de 4 ani la orice universitate de stat. 

În Statele Unite, unde numărul zilnic de doze de vaccin anticovid administrate se află în scădere, ”stimulentele” se multiplică, cu scopul de a-i convinge pe indeciși.

O bere, gogoşi sau bilete la evenimente sportive – autorităţile recurg la orice pentru a-i determina pe americani să se vaccineze.

La începutul lui mai, statul Maryland a anunţat că angajaţii statului vor primi 100 de dolari dacă se vaccinează.

În West Virginia, aceeaşi suma de 100 de dolari este oferită ca bonus de economii persoanelor în vârstă de 16-35 de ani, o categorie de vârstă mai reticentă faţă de vaccinare.

Aproximativ 58,7% dintre adulţii americani au fost vaccinaţi cu cel puţin o doză de vaccin împotriva covid-19.