9.5 C
București
sâmbătă, 2 decembrie 2023 - 23:51
No menu items!

Americanii se întorc la educație. „Efectul Fauci” aduce un record de candidați pentru școlile medicale

spot_img

Dr. Anthony Fauci a devenit, fără îndoială, una dintre cele mai recunoscute fețe ale anului 2020 în SUA. Și directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase poate inspira, de asemenea, o nouă generație de medici aspiranți, afirmă CNN, relatând despre recordul de candidați din acest an.

Numărul de studenți care aplică la facultatea de medicină pentru anul universitar 2021 următor este în creștere cu 18% – o creștere uriașă comparativ cu anul precedent. Este, de asemenea, un record, având în vedere că Asociația Colegiilor Medicale Americane înregistrează de obicei o creștere de la 1 la 3 procente de la an la an.

„Acest tip de creștere este fără precedent”, a spus Geoffrey Young, directorul principal al  programelor studențești. „Am comunicat cu mai multe departamente de admitere la aceste școli medicale ale căror departamente de admitere înregistrează o creștere oriunde de la 7 la 28%”. În mod informal, unii oficiali ai școlii medicale numesc vârful „Efectul Fauci”.

Așa cum armata a văzut o creștere a înrolării după atacurile din 11 septembrie, factorul motivant în această eră a pandemiei ar putea fi respectul înalt acordat de americani pentru profesioniștii din domeniul sănătății.

Personaj principal este Dr. Anthony Fauci, unul dintre membrii grupului de lucru pentru coronavirus de la Casa Albă, care a fost imaginea reacției SUA la pandemie și o celebritate de bună-credință.

Oamenii au cumpărat amintiri cu Fauci. Există cupcakes Fauci și gogoși Fauci. În iulie, a primit premiul Robert F. Kennedy pentru drepturile omului. Vedetele de film țin cu el apeluri private Zoom.

Dar Young nu crede că Fauci este singurul responsabil pentru aceste cifre. Young crede că termenul „efect Fauci” a câștigat pentru prima dată popularitate atunci când el și un decan de admitere la Universitatea din Boston au vorbit cu NPR despre acest lucru la începutul acestei luni. S-a blocat. „Efectul Fauci” nu este ceva ce am inventat”, a spus Young. „Studenții de la școlile de medicină lucrează de obicei la portofoliile lor pentru școala de medicină de mai mulți ani, dar cred că vizibilitatea lucrătorilor din prima linie și a lucrătorilor esențiali din acest an ar fi putut prezenta cauza nobilă pe care o oferă medicii.”
Young crede, de asemenea, că trecerea la învățarea virtuală și îngrijorarea față de piața muncii ar fi putut determina, de asemenea, mai mulți oameni să decidă să se întoarcă la școală.