18.6 C
București
sâmbătă, 8 mai 2021 - 14:31

Americanii scapă de mască în aer liber. Condiția este să fie vaccinați cu ambele doze

Aproape 100 de milioane de americani au voie să renunțe la masca sanitară în aer liber, au anunțat autoritățile sanitare din Statele Unite, referindu-se la persoanele care s-au imunizat complet împotriva Covid-19. Excepțiile se aplică doar în cazul concertelor și a locurilor foarte aglomerate.

“Dacă sunteţi vaccinaţi cu schema completă şi vreţi să participaţi la o mică reuniune alături de oameni care sunt vaccinaţi şi alţii care sunt nevaccinaţi, datele ştiinţifice arată că puteţi să faceţi acest lucru în deplină siguranţă, fără mască sanitară”, a declarat Rochelle Walensky, directoarea Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), principala agenţie federală americană din domeniul sănătăţii publice, relatează BBC

Cel puţin 95,8 milioane de persoane din Statele Unite au primit cele două doze de vaccin (Pfizer-BioNTech, Moderna) sau doza unică de la Johnson & Johnson. Aceștia reprezintă circa 30% din populația americană.

“Este foarte simplu: dacă sunteţi vaccinat, puteţi să faceţi mai multe lucruri, atât în interior, cât şi în exterior”, a declarat preşedintele Joe Biden marţi, lăudând progresele extraordinare realizate în Statele Unite în ultimele luni în lupta contra pandemiei de COVID-19.

În Statele Unite, restricţiile variază de la un stat federal la altul, iar unele dintre ele au adoptat reguli stricte care impun purtarea măştii sanitare peste tot în afara locuinţei, chiar dacă în apropiere nu se află nicio persoană.