24.4 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023 - 19:44
No menu items!

Americanii le dau voie rușilor să participe la US Open

spot_img

Federația americană de tenis a anunțat, marți, că jucătorii din Rusia și Belarus vor putea participa la US Open 2022 (23 august-11 septembrie), dar numai sub steag neutru. Rușii și belarușii au fost excluși de la precedentul mare turneu, Wimbledon, din Regatul Unit, care va începe anul acesta începând cu 27 iunie.

Federația americană de tenis, care organizează Grand Slam-ul, a anunțat că toate celelalte turnee îi lasă pe ruși și belaruși să participe la competiții, dar sub steag neautru.

„Împreună cu celelalte turnee de Grand Slam, ITF, ATP și WTA, USTA, care deține și operează US Open, a condamnat anterior și continuă să condamne invazia neprovocată și nedreaptă a Rusiei în Ucraina. Tenisul a făcut multe prin intermediul Tennis Plays for Peace pentru sprijin umanitar pentru Ucraina. Din păcate, nevoia de ajutor este în creștere. USTA va reacționa foarte curând cu o gamă largă de inițiative care vor include asistență financiară semnificativă și alte programe pentru a sprijini în continuare ajutorul umanitar și poporul ucrainean”, a declarat Mike McNulty, președinte și președinte al USTA.

E. Stan