8 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 5:45

Americanii, excluși de la privatizarea CFR Marfă. Verii Gruia Stoica și Călin Mitică se luptă pentru operatorul feroviar

spot_img

Americanii de la OmniTRAX, excluși de la privatizarea CFR Marfă

Privatizarea CFR Marfă va continua doar cu Grup Feroviar Român (GFR) şi asocierea Transferoviar Grup – Donau Finanz, în condiţiile în care plicul depus de americanii de la OmniTRAX nu conţinea oferta preliminară şi neangajantă, a anunțat joi Ministerul Transporturilor.

Astfel, lupta pentru vânzarea operatorului feroviar se va da între Călin Mitică, proprietarul Transferoviar Grup, și Gruia Stoica, administrator GFR. Surse din anturajul celor doi au precizat pentru Sursa Zilei Gruia Stoica și Călin Mitică, născuți în Toflea, judeţul Galaţi, sunt rude de gradul I.

„Pentru a participa la ultima etapă, respectiv, licitaţia cu ofertă în plic, documentele de participare trebuie depuse până cel târziu în data de 19 iunie 2013, ora 12.00, acest termen fiind unul de decădere. În data de 20.06.2013, ora 11.00, la sediul Ministerului Transporturilor, Comisia de Privatizare va proceda la deschiderea plicurilor cu documentele de participare la licitație, a ofertelor de cumpărare de acțiuni depuse și va stabili ofertantul adjudecatar. Privatizarea SNTFM CFR MARFĂ S.A. se realizează printr-o procedură de vânzare de acţiuni prin metode combinate cu criterii de precalificare, constând în negociere pe bază de oferte preliminare şi neangajante, urmată de licitaţie cu ofertă în plic pentru un pachet de 51% din capitalul social al societăţii”, se arată într-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

 Alexandru Maghiar