10.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024 - 21:46
No menu items!

Americanii de la iHealth Labs intră pe piața dispozitivelor medicale wireless din România

spot_img

ihealth

Americanii de la iHealth Labs au deschis o nouă filială europeană, la București, și au lansat oficial în România linia de dispozitive medicale wireless prin Bluetooth, pentru dispozitive Apple sau cu sistem de operare Android. Distribuția va fi asigurată prin Advanced Health, reprezentantul exclusiv pentru România al companiei americane.

”Monitorizarea regulată a semnelor vitale, într-o atmosferă relaxantă, oferă utilizatorilor informații relevante cu privire la starea lor de sănătate. Mai important, iHealth oferă – și aceasta este o premieră pentru un dispozitiv medical – tendințe și fluctuații în rezultate, oferind utilizatorului posibilitatea de a împărtăși cu ușurință datele obținute cu medicul său. Acest lucru transformă utilizatorul într-un analizator al propriei sale stări de sănătate, care înțelege și utilizează datele pentru gestionarea optimă a stării sale”, a declarat Uwe Diegel, președintele iHealthLabs Europa.

Cu ajutorul dispozitivelor iHealth, cele trei boli care afectează cel mai mult siguranța socială a unui pacient – diabetul zaharat, hipertensiunea arterială și greutatea în exces – sunt monitorizate cu dispozitive wireless, precum glucometre, tensiometre și cântare de greutate.

Conectate la o aplicație ce poate fi descărcată gratuit, direct de pe Apple Store și Google Play, dispozitivele măsoară diferiți parametri ai corpului printr-o singură platformă ușor de folosit. Începând cu luna iunie a acestui an, aplicația va fi disponibilă și în limba română.

”Aceste dispozitive integrează tehnologia de ultimă generație și contribuie semnificativ la ușurarea monitorizării stării de sănătate, împreună cu dispozitivele mobile prezente în viața noastră de zi cu zi: smartphone-uri și tablete”, se arată într-un comunicat al Advanced Health.

Prețurile la care se comercializează aparatele medicale se încadrează în plaja produselor de acest tip de pe piața românească, pornind de la 269 de lei pentru un glucometru, până la 617 lei pentru un monitor pentru bebeluși.

Cosmina Croitoru