26.8 C
București
vineri, 2 iunie 2023 - 12:40
No menu items!

American căutat pentru revolte de tip „supremația albă”, prins la București

spot_img

Robert Rundo, membru al “Rise Above Movement” – R.A.M, organizație cu ideologie a supremației rasei albe, a fost prins la București. El a fost dus în arest și așteaptă acum actele de extrădare pentru a fi judecat în SUA.

Americanul își spunea Robert Roman în România și se prezenta ca fiind liderul unui grup pregătit pentru luptă, militând pentru o mișcare naționalistă nouă, de supremație și identitate albă. Conform postărilor sale, împreună cu alți reprezentanți ai mișcării R.A.M., făcea pregătiri militare de luptă corp la corp, iar imaginile erau intercalate cu clipuri în care membrii grupului agresau persoane la întrunirile politice, însoțite de mesaje în sprijinul ideologiei de supremație a rasei albe.

De altfel, americanul de 33 de ani era urmărit internațional pentru comiterea infracțiunilor de conspirație la revoltă și activități de revoltă.

„Față de persoana menționată, autoritățile judiciare americane au transmis o cerere de arestare provizorie în vederea extrădării, din care rezultă că, în intervalul decembrie 2016 – octombrie 2018, în Districtul Central al Statului California și în alte părți ale S.U.A., bărbatul ar fi conspirat cu alte persoane să se deplaseze la mitinguri cu caracter politic și să folosească tactici de luptă și violență fizică împotriva persoanelor și grupurilor care nu au susținut ideologia lor”, a transmis Poliția Română.

Bărbatul ar fi condus pregătiri de lupte mixte de arte marțiale pentru membrii mișcării, deplasându-se la două mitinguri politice, unde ar fi agresat alte persoane, inclusiv un ofițer de poliție.

Robert Rundo a fost identificat și imobilizat de mascații români, apoi a fost reținut și prezentat judecătorilor de la Curtea de Apel București, care au hotărât arestarea provizorie, în vederea extrădării.

M. Nedelcu