-4.1 C
București
marți, 25 ianuarie 2022 - 1:04
No menu items!

America nu se hotărăște dacă redeschide școlile. Ghidul CDC este și mai confuz

spot_img

În lupta cu îngrijorările pentru redeschiderea școlilor în SUA, națiunea este împărțită în grupuri distincte, uneori suprapuse. Există cei care doresc ca școlile să se redeschidă complet toamna, pentru a restabili normalitatea copiilor sau pentru a ajuta la redeschiderea economiei sau a ambelor, iar alții sunt mult mai preocupați de faptul că instruirea ar putea să crească focarele.

În acest tumult vine un pachet de noi documente de la Centrul pentru controlul și prevenirea bolilor despre redeschiderea școlilor, o a doua încercare după ce președintele Trump a atacat recomandările inițiale ale agenției, luna trecută, ca fiind „foarte dure și scumpe”. De data aceasta, există ceva pentru toată lumea.

Documentele includ un preambul plin de referiri la reînchiderea școlilor în această toamnă, sunând uneori mai mult ca un discurs politic decât ca un document științific. Colegiul C.D.C. nu a scris-o; declarația a fost creată de un grup de lucru convocat de oficiali la Departamentul de Sănătate și Servicii Umane.

Acesta enumeră numeroase motive pentru care copiii beneficiază de școală și reduce riscurile potențiale pentru sănătate, descriind în mod repetat ca este puțin probabil ca elevii să se îmbolnăvească sau să răspândească virusul, chiar dacă riscul de transmitere nu este definitiv cunoscut.

Dar pachetul include, de asemenea, informații despre care unii epidemiologi au spus că este util, inclusiv liste de verificare a părinților și măsuri de atenuare în școli, cum ar fi plasarea băncilor la cel puțin șase metri distanță, predarea spălării mâinilor și purtarea măștilor și păstrarea grupurilor mici de copii într-o clasă pe parcursul zilei.

Jurnaliștii New York Times scriu că decizia a rămas „pe deplin în mâinile districtelor școlare locale și directorilor și superintendenților pentru a descoperi acest lucru și nu a mai rămas foarte mult timp pentru a lua aceste decizii”. Pentru că noile materiale sunt create de două minți – una cerând ca copiii să se întoarcă la școală, alta recomandând îndrumări foarte prudente pentru a face acest lucru – nu vor concilia ideile americanilor despre cum și când să redeschidă școlile.

„Este confuz”, scriu jurnaliștii New York Times. “În loc să ofere claritate sau să creeze un armistițiu, este doar un fel de a adânci diferențele de poziții pe acest subiect.”

Costul greșelii ar putea fi mare, o arată o serie de focare urmărite la evenimente legate de școală, precum ceremonii de absolvire sau adunări de adolescenți.