3.4 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 9:25

America a început cel mai mare test pentru vaccinul împotriva Covid-19

spot_img

Un voluntar din Savannah, a primit, marți, la 6:45 a.m., o injecție care a dat startul primului studiu pe scară largă cu vaccinul coronavirus din Statele Unite. Rezultatele procesului ar putea fi disponibile până în noiembrie, a spus dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase, citat de New York Times.

Studiul va încorla 30.000 de oameni sănătoși din 89 de locuri din toată țara în această vară pentru a determina siguranța și eficacitatea vaccinului. Jumătate dintre participanți vor primi două doze de vaccin, la 28 de zile distanță, în timp ce cealaltă jumătate va primi un placebo.

Cercetătorii vor urmări apoi subiecții pentru reacții adverse și pentru a vedea dacă mai puține persoane vaccinate contractează Covid-19. Deoarece vaccinurile nu blochează întotdeauna o infecție, cercetătorii vor monitoriza, de asemenea, dacă vaccinul – dezvoltat de compania biotecnologică Moderna și Institutele Naționale de Sănătate – previne formele grave sau moartea.

Luni după-amiază, compania de medicamente Pfizer a anunțat că va începe, de asemenea, un studiu în stadiul târziu al unui vaccin contra coronavirusului, primele injecții urmând să fie administrate marți. Procesul va include, de asemenea, 30.000 de persoane, din 39 de state din Statele Unite, precum și din Brazilia, Argentina și Germania.

Testele timpurii ale vaccinului Moderna au arătat că a stimulat un răspuns imun puternic împotriva Covid-19, cu efecte secundare minore și temporare, cum ar fi dureri de brațe, oboseală, dureri și febră. Dacă se dovedește că vaccinul este sigur și eficient, Moderna a spus că ar trebui să poată livra 500 de milioane de doze în acest an și până la un miliard pe an începând cu 2021.