27.2 C
București
miercuri, 6 iulie 2022 - 11:05
No menu items!

Amenzile pentru necompletarea PLF nu vor fi anulate, nici pentru anumite categorii care au fost ulterior exceptate

spot_img

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Adriana Pistol a declarat că autorităţile nu vor putea anula amenzile pentru necompletarea formularului digital de intrare în România (PLF) doar pentru anumite categorii şi că amnistia ar trebui să se aplice tuturor.

Chiar dacă prin noua ordonanță a Guvernului au fost exceptate anumite categorii, acestea nu vor beneficia de o amnistiere pentru necompletarea PLF de până la momentul modificărilor legislative.

”Nu am avut o astfel de discuţie, din simplul motiv că anularea nu se poate face, din păcate, parţial numai pentru cei care făceau parte din aceste categorii exceptate. Amnistia nu se poate face decât pentru toţi, nu doar pentru unii. Foarte probabil, aceştia vor câştiga foarte uşor în instanţă şi lecţiile în instanţă au fost transpuse în modificarea acestei ordonanţe”, a declarat Adriana Pistol.

Adriana Pistol a mai ţinut să precizeze că ”oricine are două doze de vaccin cu valabilitate de la ultima administrare, până la 270 de zile, poate intra în România”.

Totodată, secretarul de stat a spus că pentru persoanele care au şi doza booster, valabilitatea certificatului Covid nu a fost stabilită încă la nivelul Comisiei Europene şi ca urmare România a stabilit o valabilitate de până la 31 decembrie 2022, urmând ca această valabilitate să fie modificată în funcţie de decizia finală a Comisiei Europene.

Aceasta a precizat că, pentru cei care au şi doza booster se discută la nivelul structurilor Comisiei Europene despre o perioadă de valabilitate care ar putea să fie iunie 2023.