6.1 C
București
joi, 15 aprilie 2021 - 2:44

Amenzi uriașe pentru restaurante și baruri din București și Ilfov

Restaurantele și magazinele din Capitală şi judeţul Ilfov au fost verificate de comisarii ANPC, în contextul pandemiei, fiind aplicate 26 de amenzi, în valoare de 127.000 lei, a anunţat sâmbătă Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), citată de Agerpres.

„Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPCR) Bucureşti – Ilfov a efectuat, în data de 26 martie, 24 acţiuni de control la operatorii economici care prestează servicii de alimentaţie publică, pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legii, mai ales în contextul pandemic de Covid-19, ce a generat o serie de măsuri speciale de protecţie. În urma verificărilor realizate, comisarii CRPCR Bucureşti – Ilfov au aplicat 38 de sancţiuni contravenţionale, respectiv 12 avertismente şi 26 de amenzi, în valoare de 127.000 lei”, se arată în comunicatul ANPC.
 
Instituția menţionează că au fost dispuse măsuri complementare care au presupus oprirea definitivă de la comercializare a 365 kg de produse alimentare, în valoare de aproximativ 23.000 lei, precum şi oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor pentru 2 dintre operatorii economici controlaţi.
 
În cazul a doi operatori economici, comisarii CRPCR Bucureşti – Ilfov au apelat numărul unic de urgenţă 112, solicitând sprijinul poliţiei, deoarece s-a constat, la momentul controlului, că activitatea de servire a mesei se desfăşura şi în spaţii închise, contrar prevederilor H.G. NR. 293/2021 pentru prelungirea stării de alertă.