17.4 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 13:18
No menu items!

AMENZI pentru cei care nu vor purta mască după 15 mai, inclusiv pasagerii autoturismelor

spot_img

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că oamenii care nu vor purta mască în spațiile închise vor fi amendați. Cuantumul amenzilor va fi stabilit de către Ministerul de Interne. 

Tătaru, invitat la TVR, a dat exemplu pasagerii unui autoturism, care se află la mai puțin de 1 metru distanță în interiorul mașinii. 

”Dacă într-o mașină sunt doi colegi de serviciu, de pildă, trebuie să poarte mască?” l-a întrebat Ionuț Cristache pe ministrul Sănătății, în emisiunea România9. 

”Dacă sunt sub 1 metru, da, vor purta mască. Un om singur într-o mașină nu va purta mască” a răspuns ministrul Nelu Tătaru. 

Ministrul a mai spus că în prima săptămână, persoanele care nu poartă mască în spațiile închise vor fi daor avertizate, dar, în a doua săptămână, se vor da amenzi.

”Noi contăm foarte mult pe spiritul civic, haideți, să spunem că în prima săptămână vom fi la nivel de avertisment, dar în a doua săptămână va exista și o sancțiune. Va exista o amendă (…) Nu ne-am gândit la un cuantum, toate sunt într-o analiză, toate sunt într-o expertiză la Ministerul de Interne.”, a mai spus Nelu Tătaru.