13.8 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 8:01

Amenzi de până la 5.000 de lei pentru bucureştenii care nu-şi plantează iarbă pe terenuri

spot_img

Amenzi de până la 5.000 de lei pentru bucureștenii care nu-și plantează iarbă
foto: daky.ro

Bucureştenii care nu vor planta iarbă pe terenurile pe care le deţin ar putea fi amendaţi cu până la 5.000 de lei, potrivit unui proiect de hotărâre a Consiliului General al Capitalei, aflat în dezbatere publică.

Conform proiectului de hotărâre a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), aflat în dezbatere publică până marți, 14 mai, persoanele fizice şi juridice deţinătoare de terenuri vor avea, pe lângă obligaţia de a asigura îngrădirea, salubrizarea şi igienizarea terenurilor, şi pe cea de a planta iarbă pe suprafeţele aflate în proprietatea lor. Nerespectarea acestor prevederi va constitui contravenţie, amenda fiind între 2.000 şi 5.000 de lei pentru persoanele fizice, şi între 3.000 şi 5.000 de lei, pentru cele juridice.

Potrivit expunerii de motive a hotărârii, decizia a fost luată în urma scrisorii de somare primită în februarie 2013 de la Comisia Europeană care a atenţionat atât Ministerul Mediului, cât şi administraţia publică a Capitalei, cu privire la nerespectarea Directivei 2008/50/CE privind calitatea aerului înconjurător şi un aer mai curat pentru Europa.

Astfel, administraţiile locale trebuie să stabilească măsuri suplimentare pe teremen scurt pentru reducerea nivelului de pulberi în suspensie, în urma depăşirilor valorilor-limită ale diverşilor poluanţi, înregistrate în perioada 2008-2012.

Andrei Tudor