20 C
București
vineri, 27 mai 2022 - 3:30
No menu items!

Amendată cu 3.000 de lei pentru că şi-a abandonat câinele într-un parc, legat de un copac, fără hrană

spot_img

O bucureşteancă a fost amendată cu 3.000 de lei de Poliția Locală pentru că şi-a abandonat câinele de companie într-un parc. Ea a legat animalul de un copac, fără hrană, și a plecat.

„Sasha, o metisă Amstaff de aproape 4 ani, a fost abandonată, la sfârşitul anului trecut, într-un parc din Sectorul 2, de la marginea Bucureştiului. Lăsată în frig, legată de un copac, fără hrană şi apă, era în pericol de a-şi pierde viaţa. Cu ajutorul angajaţilor Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor, căţeluşa a fost eliberată din lanţ şi transportată, în siguranţă, la un adăpost specializat, unde a primit hrană şi îngrijire medicală”, a transmis Poliţia Locală București, pe pagina sa de Facebook.

Sancţiunea a fost aplicată de Serviciul Poliţia Animalelor din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti.

Femeia, în vârstă de 35 de ani, care figurează în Registrul de Evidenţă a Câinilor cu Stăpân ca fiind proprietara patrupedului, a fost identificată cu ajutorului microcipului pe care animalul îl avea implantat.

Potrivit Legii 205/2004 privind protecţia animalelor, abandonul se sancţionează cu amenzi cuprinse între 1.000 – 3.000 de lei. 

R. Dan