1.2 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 7:39
No menu items!

Amendă uriașă pentru Facebook: 5 miliarde de dolari

spot_img

Reţeaua de socializare Facebook Inc a primit o amendă record pentru încălcarea dreptului la confidențialitate.

Comisia Federală pentru Comerţ a anunțat că Facebook va plăti în SUA o amendă de cinci miliarde de dolari este amenda pentru  pentru închiderea unei investigaţii privind încălcarea dreptului la confidenţialitate al utilizatorilor, transmit BBC, Reuters şi site-ul cityam.com, potrivit Agerpres.

FTC a stabilit că anumite politici ale Facebook au încălcat reglementările împotriva practicilor frauduloase, în special instrumentul de recunoaştere facială. De asemenea, reţeaua de socializare nu a anunţat că numerele de telefon colectate pentru autentificare for fi folosite pentru publicitate. Amenda primită de Facebook “este una din cele mai mari impuse vreodată unei companii pentru încălcarea dreptului la confidenţialitate al consumatorilor şi este de aproape 20 de ori mai mare decât orice amendă acordată pe plan mondial”, a apreciat Comisia Federală pentru Comerţ.

Ca urmare a acestei situații, compania americană a decis să înfiinţeze un comitet independent pe probleme legate de confidenţialitate, care nu va fi sub controlul directorului general al Facebook, Mark Zuckerberg.