9 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 13:25
No menu items!

Ambuscadă la Doneţk: Doisprezece ultranaţionalişti ucraineni au fost ucişi

spot_img

Şeful mişcării, Dmitro Iaroş este un inamic recunoscut al Rusiei, o ţară în care este dat în urmărire pentru “incitare la terorism”

 ucraina - donetk explozii

Doisprezece membri ai mişcării ultranaţionaliste Pravî Sektor care luptau alături de forţele ucrainene, în estul ţării, au fost ucişi miercuri într-o ambuscadă la Doneţk, a anunţat mişcarea.

“Au căzut într-o ambuscadă şi au fost atinşi de tiruri venind din apropierea gării, în cartierul Petrovski”, în partea de vest a oraşului Doneţk, un bastion al separatiştilor proruşi, a declarat pentru AFP Artem Skoropadski, un purtător de cuvânt al mişcării.

“Doisprezece soldaţi s-au alăturat forţelor aeriene. Este o tragedie pentru noi. Iar moartea patrioţilor este o catastrofă pentru Ucraina”, a scris, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook, Borislav Bereza, alt purtător de cuvânt al Pravî Sektor.

Şeful mişcării, Dmitro Iaroş, care a candidat în alegerile prezidenţiale din acest an şi care este un inamic recunoscut al Rusiei, o ţară în care este dat în urmărire pentru “incitare la terorism”, a anunţat “pierderi îngrozitoare” în rândul acesteia.

Pravî Sektor, o mişcare ultranaţionalistă care s-a aflat în prima linie a contestării, la Kiev, ce a condus la îndepărtarea de la putere a regimului prorus al lui Viktor Ianukovici, este detestată în regiunile rusofone din estul Ucrainei.

C.A.