3 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 6:35
No menu items!

Ambulatoriul Spitalului Județean Craiova, modernizat de o firmă dintr-un paradis fiscal

spot_img

Ambulatoriul Spitalului Județean Craiova este modernizat de o asociere de firme în care apare o societate înregistrată în paradisul fiscal din Malta – Framegrip Construction Limited. O altă firmă este Remex SRL, din Ișalnița, controlată de omul de afaceri Dan Anton Ștefănescu. Contractul a fost dat de Consiliul Județean Dolj, după îndelungi scandaluri și contestații față de procedurile de adjudecare a licitației. Asta în condițiile în care una dintre firmele participante a prezentat utilaje net superioare celor prevăzute în caietul de sarcini, aspect considerat de comisia de licitație descalificabil.

Remex SRL aparține lui Sorin Costin Ștefănescu, în asociere cu Lucia Deliu. Patronul este de fapt fiul lui Dan Anton Ștefănescu, cel despre care presa doljeană a scris că a făcut afaceri cu Adrian Măjină, nimeni altul decât fiul președintei comisiei de licitație, Ileana Măjină.

Prețul plătit pentru modernizarea ambulatoriului este de 10 milioane de lei, dar, după buna tradiție românească, costurile s-ar putea majora semnificativ prin acte adiționale pentru lucrări suplimentare.

Mai interesant este că societatea malteză nu a avut nici o activitate în România, cel puțin în domeniul construcțiilor, singurul contract semnat cu o autoritate publică fiind acesta. În aceeași ordine de idei, mai mult decât interesant este că Framegrip Construction Ltd a înființat o firmă în România, Framegrip SRL, cu sediul în Sectorul 3 din Capitală. Aceasta a fost înscrisă la Registrul Comerțului la două luni de la atribuirea contractului (26 aprilie 2012). Societatea a raportat pe anul trecut un singur angajat, venituri de 193 de lei (!), iar cheltuieli de 103.709 (!!). Cu alte cuvinte, firma a mers în primul an de funcționare pe o pierdere de peste 100.000 de lei, iar datoriile înregistrate sunt de trei ori mai mari.

Andi Topală