7.2 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 7:16

Ambulanță lovită în plin de un TIR: o adolescentă și șoferul Salvării au murit la spital UPDATE

spot_img

Vinovat de accident este șoferul TIR-ului care a intrat pe contrasens și a lovit frontal ambulanța care transporta doi adolescenți la dializă

ambulanta

  • UPDATE

Şoferul ambulanţei lovită miercuri de un TIR pe DN 17, în județul Bistriţa-Năsăud, şi o fată aflată în autosanitară, care fusese la dializă, au murit la spital la scurt timp după ce au fost aduşi, din cauza multiplelor traumatisme. Celălalt pacient, un băiat, a fost transportat în stare gravă la Târgu Mureş.

Managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bistriţa-Năsăud, dr. Anabella Muszi, a declarat, miercuri seară, într-o conferinţă de presă, că şoferul ambulanței, un bărbat de 55 de ani, şi o fată de 17 ani, pacient în ambulanţă, au decedat la scurt timp după ce au fost transportaţi la Centrul de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Orăşenesc Beclean, în timp ce al doilea pacient din ambulanţă, un băiat de 14 ani, a fost transportat cu elicopterul SMURD la o clinică din Târgu Mureş, el fiind în stare gravă.

În accident a fost implicată ambulanţa BN 11 SAJ de tip A a SJA Bistriţa-Năsăud, care venea spre Bistriţa şi în care se aflau doi copii, un băiat de  14 ani şi o fată de 17 ani, din Şieu Cristur, care făcuseră dializă la Cluj. Toţi minorii fac hemodializă la Cluj, iar la Spitalul Bistriţa fac numai adulţii. Victimele au fost luate de la locul accidentului şi duse la Centrul de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Orăşenesc Beclean, unde au fost evaluate şi triate de echipajul elicopterului SMURD sosit la Beclean de la Târgu Mureş. Deşi s-a făcut tot ce era posibil, puţin după ora 21.00 ni s-a comunicat că colegul nostru, ambulanţierul care conducea maşina implicată în accident, a decedat, iar la scurt timp şi fata de 17 ani. Băiatul de 14 ani a fost preluat de echipajul elicopterului şi transportat în centrul universitar Târgu Mureş. (…)Colegul nostru era un ambulanţier vechi, care cunoştea meserie. Era unul dintre cei mai buni angajaţi ai noştri. Nu ştiu exact data când a fost angajat în Ambulanţă, fiindcă eu, ca proaspăt absolvent de Medicină, când am venit la SJA Bistriţa, dânsul lucra deja aici şi avea mulţi ani de experienţă în spate. Avea în jur de 55 de ani. Din câte îmi amintesc eu, nu a avut incidente sau nu a fost implicat în accidente.

Anabella Muszi
manager, Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bistriţa-Năsăud

Doi copii şi şoferul unei ambulanţe care-i transporta la dializă s-au ales cu răni grave, miercuri seara, după ce Salvarea în care se aflau a fost izbită frontal de un TIR care a intrat pe contrasens. Accidentul s-a produs pe DN 17, în apropierea comunei Şintereag (judeţul Bistriţa-Năsăud).

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud, Marius Rus, a precizat că şoferul ambulanţei şi cei doi copii pe care îi transporta au rămas încarceraţi între fiarele contorsionate, în urma accidentului. în mai puţin de Potrivit acestuia, victimele au fost descarcerate în mai puțin de 15 minute și au fost transportate cu maşini de intervenţii la spital.

Mai întâi, au fost scoşi copiii, apoi şoferul ambulanţei şi transportaţi la spital. Sunt conştienţi“, a declarat Marius Rus.

Traficul rutier pe DN 17, cel mai aglomerat drum din Bistrița – Năsăud, deoarece face legătura între Transilvania şi Moldova, a fost blocat în urma accidentului, circulaţia fiind deviată pe o rută ocolitoare.

R.D.