0.4 C
București
duminică, 23 ianuarie 2022 - 17:19
No menu items!

Ambasadorul SUA Hans Klemm, prezent la Microsoft Summit, în București. Nicio vorbă despre dosarele penale

spot_img

Hans Klemm, ambasadorul SUA în România, a participat marți la deschiderea conferinței anuale Microsoft Summit, care are loc în București. Ambasadorul a ținut un discurs orientat spre zona de business, fără să facă vreo referire la scandalurile penale care au dus în ultimii ani la punerea sub acuzare și chiar la condamnarea mai multor foști miniștri și oameni de afaceri, pentru încheierea unor contracte între gigantul american și statul român, care au avut ca rezultat pagube pentru bugetul de stat și scurgerea de bani negri pentru partide. DNA nu a constatat niciodată, însă, calitatea companiei americane de mituitor și principal beneficiar al schemei de corupție.

Klemm a declarat marți că România se află la frontiera economiei digitale, dar o bună parte din populaţie şi companii nu se bucură de avantajele tehnologiei.

“România este la frontiera economiei digitale, cu companii inovative, succese recunoscute la nivel mondial şi universităţi tehnice de top. Însă o bună parte din populaţie trăieşte în trecut, inclusiv din agricultura de subzistenţă, iar această divergenţă a fost cuantificată de Comisia Europeană în studiul privind societatea digitală. România are aproape cea mai mare rată de penetrare a serviciilor de internet broadband din UE, însă accesul populaţiei la broadband şi 4G este sub media UE. Peste 40% dintre români nu folosesc internetul, 70% nu au aptitudini digitale de bază. Folosirea internetului pentru comerţ electronic sau servicii bancare online este de asemenea foarte scăzută, în timp ce reţelele sociale sunt foarte populare. Rata de digitalizare a afacerilor este de asemenea în urma mediei UE, iar România este pe ultimul loc în UE în ceea ce priveşte numărul de firme mici care folosesc internetul pentru a face comerţ pe pieţele externe. În pofida unor progrese recente, la nivel naţional şi la nivelul administraţiilor locale, România ocupă printre ultimele locuri în UE şi în ceea ce priveşte serviciile de e-government”, a afirmat Hans Klemm.

 

 

T.S.