7.7 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 5:02

Ambasadorul rus la București: Rusia se simte amenințată de România

spot_img

Oleg Malinov se referă șa scutul antirachetă de la Deveselu și consideră că acest gen de întăriri militare vor aduce amenințări suplimentare în regiune

racheta 

Ambasadorul Rusiei la București, Oleg Malinov, consideră că scutul antirachetă de la Deveselu reprezintă o ameninșțare pentru țara sa.

El este de părere că armamentele strategice nu pot fi doar defensive sau ofensive, pentru că, atunci când vorbim despre strategie, vorbim de potențialul militar.

Aș spune că nu este vorba de forțe, ci de potențial, iar apărarea antirachetă face parte din potențial, care include totul, atât partea ofensivă, cât și cea defensivă. Prin urmare, în ceea ce ne privește, considerăm asta ca fiind o provocare și o amenințare, pentru că potențialul militar al țărilor e crescut în detrimentul potențialului Federației Ruse

Oleg Malinov
ambasadorul Rusiei la București

Diplomatul a lansat și un mesaj pentru Vest: „Cred că va sosi un moment în care capitalele vestice vor fi nevoite să înțeleagă faptul că trebuie să reluăm un dialog normal. În caz contrar, acest gen de întăriri militare vor aduce amenințări suplimentare în regiune”.

Emanuel Stan