Ambasadorul român la Londra, Dan Mihalache, restanțe la chirie

Dan Mihalache, PNL

Chiria aferentă pentru clădirea în care își are reședința ambasadorul româniei la Londra, Dan Mihalache este restantă de câteva luni, datoria fiind de 75.000 de lire sterline, potrivit presei din Marea Britanie.

Cotidianul The Times a publicat chiar și o hotărâre judecătorească în favoarea proprietarului clădirii, pronunțată în luna decembrie 2019. În plângere, britanicul a susținut că din luna aprilie 2019 nu a mai primit sumele aferente chiriei pentru reședința ambasadorului român, dar plățile au fost făcute doar pentru perioada de până la sfârșitul anului 2018. De asemenea, proprietarul susține că a trimis pe adresa Ambasadei române un ordin de evacuare a reședinței ambasadorului, dar ambasadorul Dan Mihalache a continuat să locuiască la adresa respectivă, fără ca oficalitățile să achite datoriile.

Potrivit publicației britanice, oficialii români citați în articol susțin că între proprietarul clădirii și ambsadorul Mihalache a existat un “gentleman’s agreement”, un acord în ceea ce privește încetarea contractului de închiriere, și că România a plătit chiria pe toată perioada cât ambasadorul a locuit acolo.

NICIUN COMENTARIU