17.8 C
București
sâmbătă, 10 iunie 2023 - 4:12
No menu items!

Ambasadorul Olandei la București, distins de Gabriel Oprea cu Placheta de Onoare a MAI

spot_img

Matthijs van Bonzel a primit cea mai înaltă distincție a Ministerului Afacerilor Interne (MAI), pentru întreaga activitate desfășurată în sprijinul dezvoltării domeniului securității naționale a României și al consolidării statului de drept

Oprea_Bonzel_SZ

Viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne Gabriel Oprea, i-a conferit, miercuri, în cadrul unei ceremonii organizate la MAI, Placheta de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne Excelenței Sale Matthijs van Bonzel, ambasadorul Regatului Țărilor de Jos, în semn de apreciere pentru întreaga activitate desfășurată în sprijinul dezvoltării domeniului securității naționale a României și al consolidării statului de drept.

Potrivit reprezentanților MAI, viceprim-ministrul Gabriel Oprea le-a mulțumit autorităților olandeze pentru sprijinul acordat României în procesul de modernizare a instituțiilor naționale și de consolidare a valorilor democrației, în special în ceea ce privește lupta anticorupție și continuarea reformelor în justiție.

Excelență, am deplină încredere în colaborarea noastră viitoare. Cu toții avem datoria să apărăm valorile comune europene, valorile democrației, cele care reprezintă fundamentul colaborării statelor Uniunii Europene. Suntem conștienți că orice stat membru al Uniunii Europene își aduce propria contribuție la ceea ce înseamnă spațiul de libertate, securitate și justiție. Forța noastră stă în solidaritatea pe care trebuie să o demonstrăm mai ales în momentele grele.

Gabriel Oprea
vicepremier pentru securitate națională, ministru al afacerilor interne

Totodată, viceprim-ministrul pentru securitate naţională a apreciat susținerea Ambasadei Olandei la București în dezvoltarea Direcției Generale Anticorupție din Ministerul Afacerilor Interne, încă de la momentul operaționalizării acestei structuri, în anul 2005.

Excelența Sa domnul Matthijs van Bonzel, ambasadorul Regatului Țărilor de Jos, a reafirmat sprijinul țării sale pentru întărirea statului de drept, inclusiv prin consolidarea instituțiilor statului român din sectorul securității naționale, amintind ca exemple în acest sens, colaborarea în domeniul polițienesc și sprijinul în domeniul luptei împotriva corupției.

La ceremonia de miercuri au mai participat reprezentanți ai conducerii MAI, ai structurilor și departamentelor subordonate.

Placheta de onoare este cea mai importantă distincție a Ministerului Afacerilor Interne, care se acordă personalităților românești și străine pentru sprijinul constant acordat Ministerului Afacerilor Interne şi pentru contribuția majoră la dezvoltarea domeniului securităţii naţionale a României.

R.D.