joi, 25 februarie 2021 - 5:03

Ambasadorul algerian la București acuză autoritățile române de comunicare defectuoasă

 

Ambasadorul algerian la București învinovățește autoritățile române pentru comunicarea defectuoasă

Ambasadorul algerian la Bucureşti susține că din partea autorităților algeriene nu a existat comunicare defectuoasă în ceea ce privește soarta ostaticilor români, autoritățile române fiind singurele responsabile pentru aceasta.

Declaraţiile ambasadorului au fost făcute imediat după întâlnirea cu preşedintele Traian Băsescu la Palatul Cotroceni şi contrazic anunţurile oficialilor români în privinţa ostaticilor din Algeria.

Potrivit diplomatului, s-a adus la cunostința autorităților române că, în atacul de la In Amenas, au fost implicați cinci români. Trei dintre aceștia au fost salvați, unul decedase, iar despre starea celui de-al cinci-lea nu existau informații.

La conferința de presă de sâmbătă, premierul Victor Ponta și ministrul de externe Titus Corlățean au declarat că cel de-al cincilea român a suferit răni ușoare și că va fi transportat în România.

Ambasadorul algerian la Bucureşti a subliniat faptul că Algeria nu ar fi furnizat niciodată astfel de informații, ci doar că românul ar fi fost scos din mijocul atacului.

C.I.