1.6 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 12:44
No menu items!

Ambasadorii din 5 țări, chemați la MAE după scrutinul de duminică

spot_img

Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Afacerilor Externe, Titus Corlățean, să îi convoace la București, vineri, pe ambasadorii, consulii și președinții secțiilor de votare din Franța, Germania, Marea Britanie, Austria și Republica Moldova

mae-500x358

Premierul vrea ca reprezentanții româniei peste hotare să fie instruiți astfel încât situații precum cea de duminică, în care oamenii nu au putut vota, să nu se mai întâmple. Ponta a declarat că în cazul în care se vor repeta astfel de situații, conducerea MAE își va asuma responsabilitatea.

I-am cerut ministrului Afacerilor Externe și vineri va convoca la București toți ambasadorii consulii și președinții secțiilor de vot Franța, Germania, Marea Britanie, Austria și Moldova, pentru a fi foarte clar făcut instructajul deciziilor BEC, și de asemenea până vineri i-am cerut ministrului și echipei de conducere dacă se constată, și cred că se vor constata activități necorespunzătoare, să-i înlocuiască imediat pe președinții secțiilor de vot și să asigure tot personalul necesar pentru ca tot ceea ce nu a funcționat ieri să funcționeze ireproșabil în ziua de 16.

declarație de presă la sediul MAE, Victor Ponta și Titus Corlățean

În plus, premierul a anunțat că Titus Corlățean și alte persoane din conducerea ministerului de Externe se vor afla în ziua votului pentru cel de-al doilea tur de scrutin într-una din capitalele europene în care au fost probleme la vot.

Toată echipa de la ministerul de Externe, ministrul, secretarii de stat, cei din conducere, vor merge săptămâna viitoare pentru a inspecta implementarea măsurilor decise de BEC și vor rămâne în ziua votului de 16 noiembrie într-una din aceste capitale pentru a asigura imediat orice măsură necesară.

Victor Ponta

Premierul a calificat drept “inadmisibil ca unu, zece, o sută din cetățenii României să nu poată să voteze” și a avertizat că, dacă pe 16 seara “va exista un singur cetățean român din diaspora care vrea să voteze și nu poate, toată echipa de conducere a MAE își va asuma responsabilitatea.