9 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 13:09
No menu items!

Ambasada SUA transmite condoleanţe familiei studentului român mort în Ucraina

spot_img

Misiunea diplomatică a amintit, sâmbătă, că Barack Obama a spus că este crucial să se efectueze o anchetă internaţională completă, credibilă, lipsită de piedici, cât mai curând posibil

andrei_anghel1

Ambasada SUA la Bucureşti a transmis un mesaj în care arată că SUA sunt şocate de doborârea avionului Malaysian Airlines şi transmite profunde condoleanţe tuturor celor care şi-au pierdut persoane dragi aflate la bordul aeronavei.

Statele Unite ale Americii sunt şocate de doborârea zborului numărul 17 al Malaysian Airlines şi transmitem profunde condoleanţe tuturor celor care şi-au pierdut persoanele dragi aflate la bordul aeronavei. Gândurile noastre se îndreaptă spre familiile victimelor şi mai ales spre familia studentului român victimă a acestei tragedii.

Ambasada SUA
comunicat de presă

Misiunea diplomatică a amintit că preşedintele Barack Obama a declarat vineri că este crucial să se efectueze o anchetă internaţională completă, credibilă, lipsită de piedici, cât mai curând posibil.

Îi îndemnăm pe toţi cei în cauză – Rusia, separatiştii pro-ruşi şi Ucraina – să susţină încetarea imediată a focului pentru a asigura accesul sigur şi neîngrădit al anchetatorilor internaţionali la locul în care s-a prăbuşit avionul şi a facilita recuperarea rămăşiţelor. Rolul organizaţiilor internaţionale, precum ONU şi OSCE din Ucraina, poate fi deosebit de relevant în aceste eforturi şi, în următoarele ore şi zile, vom păstra legătura cu ţările afectate şi cu partenerii noştri din aceste organizaţii pentru a determina cea mai bună cale de urmat. Între timp, este esenţial să nu existe niciun fel de contaminare a dovezilor şi să nu fie afectată niciuna dintre potenţialele probe.

Ambasada SUA
comunicat de presă

SUA rămân pregătite să contribuie cu asistenţă imediată la orice anchetă internaţională, inclusiv prin resursele furnizate de National Transportation Safety Board (NTSB) şi FBI, se mai arată în mesajul ambasadei.

Deşi nu cunoaştem încă toate detaliile, ştim că acest incident s-a petrecut în contextul crizei din Ucraina, întreţinută de susţinerea oferită separatiştilor de către Rusia, inclusiv cu arme, materiale şi pregătire. Acest incident doar subliniază urgenţa cu care continuăm să îndemnăm Rusia să ia imediat paşi concreţi pentru a dezamorsa situaţia din Ucraina şi a sprijini o încetare a focului de durată şi calea spre pace propusă în mod consecvent de autorităţile ucrainene.

Ambasada SUA
comunicat de presă

R.D.