12.8 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 12:17

Ambasada SUA își ia mâna de pe Kovesi: Decizia CCR, “o problemă internă a României”

spot_img

Ambasada SUA a transmis, joi, după decizia Curţii Constituţionale a României (CCR) referitoare la revocarea Laurei Codruţa Kovesi, că urmăreşte îndeaproape evenimentele, precizând că este vorba de o problemă internă a României.

“Urmărim îndeaproape evenimentele. Aceasta este o problemă internă a României”, a transmis, joi, Ambasada SUA la Bucureşti.

Curtea Constituţională a arătat, în comunicatul oficial privind decizia de existenţă a conflictului instituţional între preşedinte şi ministrul Justiţiei, că şeful statului urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi. Curtea Constituţională a României a stabilit, cu majoritate de voturi, existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Ministrul justiţiei şi Preşedintele României, generat de refuzul şefului statului de a da curs propunerii de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kövesi.

“Preşedintele României urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, doamna Laura Codruţa Kövesi. Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică, potrivit art.36 din Legea nr.47/1992, Preşedintelui României, prim-ministrului Guvernului României şi Ministrului Justiţiei şi se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I”, se arată în comunicatul Curţii Constituţionale.