19.8 C
București
luni, 2 octombrie 2023 - 15:15
No menu items!

Ambasada Rusiei a anulat o conferință, după ce mai mulți jurnaliști români au decis să o boicoteze: „Vă bat ăia din Ucraina de parcă ați fi Dinamo București”

spot_img

Ambasada Rusiei în România a anunțat pe Facebook că a anulat conferința ambasadorului Valeri Kuzmin, programată pentru 31 martie, după ce evenimentul ar fi fost boicotat de jurnaliști. Aceștia ar fi trebuit să trimită întrebările până la data de 28 martie și copia actului de identitate, pe adresa Ambasadei. Reacțiile jurnaliștilor și a publicului pe pagina de socializare a Ambasadei au fost extrem de dure la adresa reprezentanților diplomatici ai Rusiei la București.

Ambasada Rusiei în România programase o conferință de presă la sediul din București, pentru joi, 31 martie. Mai mulți jurnaliști români au stabilit să boicoteze evenimentul, ca formă de protest față de invazia rusă în Ucraina dar și față de condițiile atipice impuse de reprezentanții Ambasadei, pentru o conferință de presă.

Jurnaliștii urmau să trimită în prealabil întrebările, până la 28 martie, pentru „a primi răspunsuri cu întâietate”. În plus, la intrare, ziariștii trebuiau să aibă asupra lor documentele de identitate și legitimațiile de presă, deși pentru acreditare trimiteau, tot pe mail, anterior conferinței, o copie a cărții de identitate.

Reprezentanții Rusiei în România au anulat conferința, anunțând pe Facebook că evenimentul va fi susținut online, la o dată care nu a fost încă comunicată. Reacția diplomaților ruși a fost una exagerată față de boicotul ziariștilor români, gest catalogat ca fiind „în spiritul organizațiilor neonaziste”.

Comentariile jurnaliștilor și a altor cetățeni nu au întârziat să apară.

”Ați demonstrat pentru prima dată că a doua armată a lumii a devenit a doua armată din Ucraina. Vă bat ăia de parcă ați fi Dinamo București!”.

„Încă n-ați plecat? Vă aduc acum două baxuri de zahăr, am auzit că la Moscova îți iei mașină cu un bax de zahăr”.

„Ați avut ocazia sa răspundeți la niște întrebări incomode, dând niște răspunsuri pe care le intuiam cu toții. VĂ ESTE FRICĂ! Asta este semnul ca ati pierdut războiul deja”, sunt doar câteva dintre sutele de comentarii postate pe pagina Ambasadei Rusiei la București.

Marilena Nedelcu