3.9 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 20:26
No menu items!

Ambasada Marii Britanii NU mai primeşte cereri de viză. VEZI unde pot fi depuse

spot_img

Marea_Britanie

Ambasada Marii Britanii va înceta, din 28 martie, să primească cereri de viză, solicitările fiind preluate de compania Teleperformance LTD în schimbul unei taxe de 59 de lire sterline, a anunțat, joi, misiunea diplomatică.

Potrivit misiunii diplomatice, modificările îi privesc în principal pe cetăţenii români care necesită o viză pentru Teriitoriile Dependente ale Regatului Unit şi Commonwealth şi pe cetăţenii non-UE rezidenţi în România.

Din 28 martie, compania Teleperformance LTD va colecta cererile de viză în schimbul unei taxe de 59 de lire sterline, plǎtibilǎ în euro, la cursul de schimb consular.

Ambasada Marii Britanii transmite că biroul Teleperformance se află în Regus Business Centre, Str. C.A. Rosetti nr. 17, sector 2, Bucureşti, şi va fi deschis pentru public între orele 09:00-13.00 în ziua de vineri, o datǎ la douǎ sǎptămâni, în afara perioadelor de vârf, şi sǎptǎmânal, în perioadele de vârf. Aplicaţiile vor fi acceptate pe baza unei programǎri prealabile.

Pe 30 septembrie 2013, UK Visas and Immigration (UKVI), parte a UK Home Office, a anunţat cǎ Teleperformance LTD şi VFS Global au preluat contractele pentru centrele de solicitare a vizelor în strǎinătate.

Potrivit Ambasadei britanice, la nivel internaţional, noul sistem facilitează funcţionarea unui număr sporit de centre de primire a cererilor de vize şi oferirea unui serviciu de calitate superioară, inclusiv prin mărirea ofertei premium şi de prioritate şi creşterea accesibilităţii.

“Am ales sǎ schimbăm modul de operare a sistemelor de vize tocmai pentru a realiza acest lucru. UKVI va reduce numărul orelor de lucru în locaţiile unde volumul de cereri de viză nu justifică servicii cu orar întreg şi va solicita clienţilor din zone cu volum redus de cereri să contribuie la costurile pe care le presupun aceste servicii”, au conchis reprezentanții misiunii diplomatice.

R.D.