Ambasada Chinei a plătit 4 mil. € pentru o clădire în centrul Bucureştiului, unde amenajează un centru cultural

Ambasada Chinei a cumpărat o clădire  cu şase etaje în zona Batiştei-Armenească-Rosetti, unde va amenaja un centru cultural, valoarea tranzacţiei fiind de 4 milioane euro, a anunțat compania imobiliară Regatta Real Estate, care a intermediat tranzacția.

”Găsirea imobilului care să îndeplinească solicitările ambasadei a fost o provocare. Căutarea a durat aproape un an de zile, dar ne bucurăm că am reuşit să oferim clientului cel mai potrivit imobil de pe piaţă. Imobilul este compus din parter, subsol şi şase etaje, cu multe spaţii deschise pentru cursuri, expoziţii şi alte activităţi culturale”, a declarat Robert Teodorescu, director de vânzări al companiei. 

Clădirea are 3.500 metri pătraţi. Regatta a intermediat în trecut şi alte tranzacţii cu Ambasada Chinei în România, inclusiv pentru stabilirea reşedinţei oficiale a ambasadorului.

“Cea mai mare comunitate chineză din sud-estul Europei se află în România, iar China este unul dintre marii investitori din România în materie de tehnologie şi smart city”, a spus Eduard Uzunov, preşedintele companiei Regatta Real Estate.

T.S.

NICIUN COMENTARIU