15 C
București
marți, 28 mai 2024 - 7:29
No menu items!

Alți tineri, prinși cu droguri în a doua zi a festivalului Electric Castle. Peste 230 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale

spot_img

Douăzeci de persoane au fost găsite cu droguri asupra lor când încercau să intre la Electric Castle, în a doua zi a evenimentului muzical, a anunţat Gruparea Mobilă de Jandarmi Cluj. De asemenea, peste 230 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în cea de-a doua zi festivalului, iar trei dintre acestea au ajuns la spital.

Potrivit Grupării Mobile de Jandarmi Cluj, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au acţionat proactiv, concentrându-şi eforturile pe identificarea persoanelor care desfăşoară activităţi ilegale, inclusiv persoane care consumă sau încearcă să vândă substanţe interzise.

Jandarmii, poliţiştii şi pompierii clujeni au aplicat, în cea de-a doua zi a festivalului, 47 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 15 amenzi în valoare totală de 41.325 lei. Sancţiunile au fost acordate pentru încălcarea regimului rutier, pentru nerespectarea normelor de prevenire şi stingere a incendiilor, pentru tulburarea liniştii publice şi pentru nerespectarea prevederilor privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanei.

“În ceea ce priveşte prevenirea şi combaterea consumului ilicit de droguri, prin măsurile active de verificare, au fost oprite din a participa la festival 20 de persoane, identificate având asupra lor substanţe interzise la deţinere”, a precizat Jandarmeria Mobilă Cluj.

De asemenea, 234 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, 56 dintre acestea suferind diverse traumatisme. Trei dintre persoanele cu probleme de sănătate au fost duse la spital pentru investigaţii suplimentare.

                                                                                                               Adina Silav