14.1 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 3:18
No menu items!

Alpha Bank și UniCredit fuzionează în România și creează cea de-a treia bancă de pe piață, cu o cotă de 12%

spot_img

Alpha Services and Holdings și UniCredit au agreat condițiile financiare pentru fuziunea dintre UniCredit Bank Romania și Alpha Bank Romania, ca parte a unui parteneriat strategic la nivel internațional. Fuziunea dintre

Fuziunea dintre Alpha Bank Romania și UniCredit România conduce la crearea celei de-a treia bănci din România ca mărime din punct de vedere al activelor totale, în care Alpha Bank va avea o participație de 9,9% și va primi circa 300 de milioane de euro după due diligence, conform unor comunicate de presă ale băncilor implicate în tranzacție.

Tranzacția va duce la crearea celei de-a treia bănci din piață din punct de vedere al  activelor total, cu o cotă de piață combinată de 12%.

Se anticipează ca tranzacția va fi finalizată în 2024, după parcurgerea procesului de due dilligence, obținerea aprobărilor statutare și a celor din partea tuturor autorităților de reglementare implicate.

Andrea Orcel, CEO al UniCredit Group, a declarat că aceasta este prima achiziție pe care UniCredit o face în 15 ani, ceea ce este un semnal pentru potențialul pe care grupul îl vede în România și în regiunea Europa Centrală si de Est.

Potrivit ZF.ro, Alpha Bank era singura bancă cu capital elen rămasă pe piaţa locală, după ce Bancpost a fost cumpărată de Banca Transilvania, Piraeus Bank a ajuns la fondul american de investiţii J.C. Flowers, iar Banca Românească a ajuns la EximBank.

V. B.