22.3 C
București
vineri, 29 septembrie 2023 - 23:21
No menu items!

Alitalia: La Expo Milano 2015 sunt așteptați 20 de milioane de vizitatori, din care 6 milioane vin cu avioane

spot_img

Pavilionul României se va axa pe tema ”Cultură și hrană”

 expo

La expoziția universală de la Milano din acest an sunt așteptați 20 de milioane de vizitatori, din care 6 milioane vin pe cale aerului, iar jumătate din aceștia vin Europa, a declarat marți Marco Rottino, director al companiei aeriene Alitalia pentru România și Republica Moldova.

Rottino a explicat că Alitalia și Etihad Airways, companiile aeriene oficiale la EXPO Milano 2015 au pregătit oferte speciale pentru a facilita publicului român accesul la eveniment, inclusiv pachete speciale alcătuite din bilet de avion + hotel + bilet de intrare la expoziție. Aceste oferte  vor fi disponibile prin intermediul acordurilor cu principalii tour-operatori din România.

Alitalia va asigura pe toata perioada de desfășurare a expoziției, 6 zboruri directe săptămânale de la București către Milano Linate și 12 zboruri săptămânale de la București către Roma, care vor avea conexiuni cu cele 150 zboruri săptămânale de la Roma către Milano.

În toate aeroporturile din Italia va exista un birou special de check in destinat pasagerilor care prezintă un bilet de intrare la Expo Milano 2015.

Rottino a făcut aceste declarații la o conferință de presă care a avut loc în București, la Centrul Infoeuropa, din cadrul MAE.

Georgian Ghervasie, Comisar General pentru Romania la Expo Milano 2015 a dat asigurări că pavilionul României va fi gata până pe data de 1 mai. Bugetul României pentru participarea la Expo Milano 2015 este de 3,5 milioane de euro. Ghervasie spune că pavilionul are o amplasare foarte bună, având ca vecini expoziționali țări precum Spania, Mexic, Vatican, Israel și Italia. Tema aleasă de România pentru participarea la această expoziție internațională este ”Cultură și hrană”.

Pavilionul va fi structurat pe două niveluri, pe 5 arii tematice (biodiversitate, agricultură şi energia verde, fructe şi legume, cultură şi tradiţie, gastronomie) şi le va oferi vizitatorilor informaţii prin intermediul unor tehnologii multimedia.

Institutul Italian pentru Comerţ Exterior (ICE) și Ministerul Afacerilor Externe – Unitatea Proiecte Expoziţii Mondiale au semnat marți un acord de colaborare în vederea participării României la Expo Milano 2015.

Expoziția universală de la Milano va avea loc în perioada 1 mai-31 octombrie 2015 şi va avea ca temă generală ”Hrănirea planetei, energie pentru viaţă”.