5.5 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 9:44

Alina Mungiu Pippidi, susținere pentru Liviu Dragnea: “A fost atât de demonizat și de hărțuit de presă”

spot_img

Cunoscută drept un vehement critic al PSD, politologul Alina Mungiu Pippidi a arătat, într-o intervenție la Realitatea TV, că Liviu Dragnea a fost transformat într-o victimă de către presa din România, deși nu este mai rău decât alți lideri politici. În plus, ea a apreciat schimbările făcute în PSD, în ultima perioadă. 

Potrivit Alinei Mungiu Pippidi, “presa a cam exagerat să se ocupe 90% de domnul Dragnea, ca şi cum el e ăla care ne-a cheamat minerii şi ne-a făcut toate nenorocirile“.

În acest moment, mie mi se pare că situaţia este deschisă, lumea dă cu bulgări de zăpadă cât vrea în liderii aştia, nu că ei se sinchisesc prea mult, dar au şi ei partea lor bună. Şi Dragnea, şi Tăriceanu. De ce schimbările ar aduce neaparat bine? Mie mi se pare o mişcare raţională faptul că doamna Dăncilă, prim-ministru, va avea o poziţie mai puternică în partid, dacă o va alege partidul, fiindcă ştiţi părerea mea, pe care o spun de ani de zile: şeful partidului trebuie să fie şi şeful guvernului”, a spus Pippidi.

În plus,  politologul a arătat că strategia presei care s-a opus PSD a fost complet greșită. 

PSD a reuşit un lucru cu totul extraordinar, au reuşit să costruiască cea mai mare organizaţie din ţară. Pentru că Dragnea a fost atât de demonizat şi de hărţuit, el personal, de presă. Toată agitaţia de a-l da jos pe Dragnea mi se pare inutilă, a devenit o victimă, nu? Asta e urmarea unei strategii a presei opuse PSD, care a fost greşită.”, a mai spus Alina Mungiu Pippidi. 

R.D.

foto: amosnews.ro